Designvloeren van massief hout tot pvc.

Bouwhuis Hout Design in Hallum heeft verscheidene diensten voor het leggen, onderhouden en renoveren van massieve houten vloeren tot het leggen van PVC vloeren. Voor zowel de zakelijke als de particuliere markt bieden wij slimme en duurzame oplossingen voor uw vloer. Lees hier meer over onze diensten.

MASSIEVE VLOEREN

Bouwhuis Hout Design werkt voornamelijk met eiken hout. Eikenhout is een hardhoutsoort en kent een aantal grote voordelen voor een houten vloer. Eikenhout is een zeer stabiele houtsoort die na droging weinig werking heeft. Je hebt dus vrijwel geen last van krimping of uitzetting. Het is duurzaam en sterk.
Naast eiken hout is er ook grenen, merbau, maple verkrijgbaar.
De vloer wordt indien gewenst afgewerkt in (kleur)olie, lak of was. Een houten vloer gaat – mits goed onderhouden – levenslang mee. Laat u adviseren over juist onderhoud van uw vloer.

Lamelparket

Lamelparket is een plank die bestaat uit verschillende lagen. De bovenste laag, ook wel de toplaag genoemd, bestaat uit hardhout (bijvoorbeeld eiken). De onderlaag bestaat uit multiplex. Het multiplex is verlijmd aan de toplaag en samengeperst. Doordat de plank is opgebouwd uit verschillende lagen, is de werkingskans tot een minimum beperkt en is dus stabieler dan een massieve plank. In lamelparket zijn tal van mogelijkheden als het gaat om breedtes, kleur, afwerking en houtsoorten.

Laminaat

Laminaat heeft als kern HDF met daar boven een decorlaag van bijvoorbeeld een eiken print. De bovenste laag voorkomt slijtage en krassen en zorgt er voor dat het tegen een stootje kan.
De onderste laag is de contralaag en zorgt er voor dat het laminaat niet trekt en stabiel blijft liggen in verschillende omstandigheden.
Laminaat is zeker ook geschikt voor mensen met een (stof)allergie en is onderhoudsarm vergeleken met hout

Patroonvloeren

De meest traditionele parketvloer is de tapisvloer / patroonvloer. Tapis is het Franse woord voor tapijt, een echte klassieker waar veel vakmanschap bij komt kijken. Niet voor niets, want het hout, ongeacht welke houtsoort, wordt als laag als een soort “tapijt” op een tussenvloer van spaanplaat of op mozaïek eiken gelijmd en gespijkerd.
Tapis kan meerdere keren geschuurd worden, waardoor een levensduur tot wel 100 jaar kan worden behaald. De latjes liggen tegen elkaar aan en worden aan de onderkant volledig verlijmd. De tussen-vloer wordt op zijn beurt verlijmd op de bestaande zandcement-, beton- of anhydrietvloer met als groot voordeel dat de vloer ontzettend stil is.
De echte Tapisvloer herkent u aan de gevulde spijkergaatjes, al vallen ze nauwelijks op. De vloer moet na het leggen geschuurd, gevoegd en afgewerkt worden. Hierbij heeft u keuze uit verschillende afwerkingsmogelijkheden zoals olie of lak.
Tapis kan worden gelegd in allerlei patronen. Denk bijvoorbeeld aan een visgraatpatroon met band en bies, een Hongaarse of Weense punt, een blokpatroon of zelfs een volledig zelf verzonnen patroon. Keuze genoeg, want er zijn ook nog eens meer dan 40 verschillende houtsoorten verkrijgbaar.

PVC / KUNSTOF

PVC is een afkorting voor ‘Polyvinylchloride’ en is de laatste jaren erg opkomend en begint langzamerhand het laminaat in te halen. Logisch, want het heeft veel meer voordelen ten opzichte van laminaat. De vloer geef warmte beter door, is onderhoudsarm, slijtvast en geluiddempend. Het is verkrijgbaar in diverse kleuren.
Om hoogteverschillen te voorkomen is het bijna altijd nodig om de ondervloer te egaliseren voordat PVC wordt geplaatst

Onderhoud/renovatie vloer

Wij zijn gespecialiseerd in het aanhelen, restaureren en renoveren van bestaande vloeren. Vaak is uw vloer nog goed op te knappen. U kunt hierbij denken aan beschadigde of ontbrekende delen, waterkringen, slijtage door stoelpoten of v-groef naden die kaal geschuurd moeten worden. Na het schuren en een afwerking naar keuze is uw vloer weer als nieuw!

CONTACTFORMULIER

Vul hier uw gegevens in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.